Jurgen's passie

Voor een betere gezondheidszorg in Suriname

In de tweede helft van 2022 benaderde Jurgen Rens &nearr ons met een verzoek een samenwerking te starten voor Suriname. Hij zag in zijn geboorteland een spoedzorg die kampte met overbelasting en een zorgsector die niet volledig gedigitaliseerd was. Met een duidelijke visie voor de toekomst wilde hij een initiatief starten om de gezondheidszorg van Suriname verbeteren en de bevolking te helpen. Daarvoor zocht hij hulp bij ons; uiteraard was hij aan het juiste adres.

Jurgen Rens is de stichter van Huisartsenpost Nederland &nearr: een organisatie die huisartsenposten steunt door op afstand met eigen in-huis zorgverleners diensten over te nemen. Ditzelfde principe was de kerngedachte van zijn initiatief "Huisartsen Spoedpost Paramaribo".

"We zien een toekomst voor ons waarin de bevolking van Suriname zich kan berusten in de zekerheid dat er adequate zorg wordt geboden wanneer dat nodig is."

De huisarts buiten kantoortijden

In Suriname werden zorgvragen buiten reguliere praktijktijden doorverwezen naar de SEH. Dit zorgde vaak voor een overbelasting bij de zorgverleners in het ziekenhuis. Sinds 1 mei moet de Huisartsen Spoedpost Paramaribo daar verandering in brengen.

De Huisartsen Spoedpost Paramaribo is een regionaal centrum voor huisartsgeneeskundige spoedzorg buiten de normale praktijktijden. De SEH is bedoeld voor ernstige situaties, waarbij inzet van een medisch specialist nodig is.

Zorgverleners op de spoedpost werken bij spoed, als de zorg niet kan wachten tot het volgende spreekuur van de eigen huisarts. Patiënten kunnen 's avonds, 's nachts en in het weekend contact opnemen met de spoedpost.

Een landelijk spoednummer

Via een landelijk telefoonnummer kunnen zorgbehoevenden buiten kantoortijden een zorgverlener spreken. Dan kan de urgentie van de zorgvraag worden vastgesteld. Voor iedereen geldt: éérst bellen, daarna zal passende zorg worden afgestemd.

De Huisartsen Spoedpost Paramaribo dient dus als poortwachter voor de Spoed Eisende Hulp die vaak onnodig overbelast raakte.

Jurgen en zijn team zijn door Suriname gereisd om zijn passie voor dit initiatief te delen en zo draagvlak te creëren bij de huisartsen van Suriname. Met genoeg enthousiaste zorgverleners en zijn opgedane kennis vanuit Huisartsenpost Nederland kon Jurgen dit initiatief op locatie in Paramaribo opstarten.

Het HealthConnected HAPIS als technische ondersteuning

Een verbonden zorgsector is een effectieve zorgsector. Met een alomvattend Electronisch Patiënt Dossier kan elke zorgverlener inzicht krijgen in de medische geschiedenis van de patiënt. Zo kunnen alle zorgverleners, waar en wanneer dan ook, de patiënt van passende zorg voorzien.

De technische ondersteuning met onze software en een passende cloud-oplossing hebben wij verzorgd. Het HealthConnected HAPIS wordt vanaf nu ingezet om de zorgverleners van Huisartsen Spoedpost Paramaribo te helpen de zorgvragen te behandelen.

Passie voor de zorg

Ons platform staat in het teken van integrale samenwerking. Dit is een ideaal fundament voor sectorbrede samenwerking tussen zorgprofessionals en sluit perfect aan op de visie waarmee Huisartsen Spoedpost Paramaribo gesticht is.

Wij steunen Jurgen volledig in het realiseren van dit initiatief. De intrinsieke motivatie en passie om de zorg van zijn geboorteland te verbeteren zijn waardes waar wij ons sterk mee identificeren. Het is een enorme stap voor de zorg in Suriname en we zijn trots dat we onze expertise mogen inzetten voor dit initiatief.

Geschreven door

HealthConnected, Redactie

Meer publicaties door HealthConnected  >
HealthConnected
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen