De reis en het verblijf

Maandag 15 april was de eerste dag van de livegangsweek. Op zondag 14 april even na negenen stond de auto op het autodek en wij aan de reling van de Texelse boot. Even 25 minuten niets anders kunnen doen dan uitkijken over het water; heerlijk!

Dat ze op Texel weten wat gastvrijheid is merkten we direct aan de hoteleigenaar van Hotel Brasserie Rebecca. Die was namelijk opgebleven om ons persoonlijk de sleutel van de kamers te geven. Toen we hoorden dat het ontbijtbuffet in de ochtend om 08:00 open zou zijn, stelde Arend (gelukkig) de vraag: "We moeten om 07:30 op de huisartsenpraktijken staan. Kunnen we op een andere manier misschien een ontbijtje regelen?"

Niets was deze hotelier vreemd, want er zouden ontbijtpakketjes worden geregeld die we mee konden nemen. Ik zal de details hiervan niet prijs geven, maar de pakketten waren erg smakelijk en waren op een “coole” plek te vinden. Gewoon erg goed geregeld dus!

De livegang op de praktijken

Gewapend met onze ontbijtpakketten meldden we ons op de praktijken. Al snel bleek dat we deze niet nodig hadden, want onze collega Jolanda had taart geregeld voor de praktijken. De taart was enorm.

Net als de taart werden we allemaal met open armen ontvangen. Zo'n eerste dag van de livegangsweek is altijd spannend, dus iedereen was blij dat we er waren voor live ondersteuning. Op maandag waren de meeste vragen, maar de dag is zonder problemen verlopen. Aan het einde van de werkdag werden we vriendelijk verzocht om de stoelen op tafel te zetten. Toen we de enorme robotstofzuiger voorbij zagen rollen realiseerden we waarom. Toch handig zo'n ding.

Op woensdag kwam de zomerarts speciaal langs om nog even kennis te maken en van onze aanwezigheid gebruik te maken. De zomerarts is een extra huisarts die wordt ingezet zodra het zomer wordt en het toeristenaantal op het eiland toeneemt. Zo'n zomerarts kun je er dan goed bij hebben, helemaal als ze zo'n gezellige titel heeft.

Alles is erg goed gegaan

Een livegang met een nieuw systeem is en blijft spannend, zelfs met de kennis die wordt opgedaan tijdens de trainingen. We gaan pas weg als we er volledig in vertrouwen dat iedereen op zijn of haar gemak is in het werken met het systeem. En dat is volgens mij heel goed gelukt! Complimenten naar de teams van alle praktijken.

Geschreven door

Evert den Hartog, Productverantwoordelijke HIS

Meer publicaties door Evert den Hartog  >
Evert den Hartog
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen