Hoe ben je bij HealthConnected terecht gekomen?

Ik ben bij HealthConnected begonnen als stagiair. Ik had meerdere tech-bedrijven in de buurt aangeschreven, omdat ik hier vlakbij woon. Eigenlijk ben ik toen per ongeluk bij HealthConnected beland, soort van… Dat is een beetje een gek verhaal.

Vertel eens?

Toen ik voor het eerst binnenkwam bij HealthConnected op stage-sollicitatie dacht ik dat ik bij een ander bedrijf was. Volgens mij hebben ze me toen ook een tijdje in die waan gelaten… Dit verhaal komt nog wel eens terug tijdens borrels, haha.

Hoe verliep je stage verder?

Als eindopdracht had ik een documentatie-website opgezet voor ons toenmalige KIS. Via een CMS (contentmanagementsysteem, red.) konden de documentatie-artikelen up-to-date worden gehouden. Dat project heb ik zelf opgezet en uitgevoerd, zowel frontend als backend. Verder heb ik mee-ontwikkeld aan de applicaties als frontend developer. Toen mijn stage afliep heeft Paul me een contract aangeboden. En nu zitten we hier!

Kun je omschrijven hoe een werkdag er nu voor je uitziet?

Zeker! In ochtend pak ik mijn lunch in en stap ik op de fiets. Dat ritje is gewoon heel lekker omdat je dan echt even wakker wordt. We starten de dag altijd met een stand-up met het team. Daarin hebben we het over ieders' dagtaken en problemen of issues waar hulp bij nodig is. Dan gaan we van start.

Als frontend developer ben ik voornamelijk bezig met de "voorkant" van onze applicaties. Eigenlijk alles wat je ziet in de applicaties is ontworpen door onze designers, en ik moet dat "tot leven" brengen. Op dit moment zit ik in het team wat aan het HAPIS werkt.

Wat voor code schrijf je dan?

Wil je dat helemaal weten? Nou… We werken voornamelijk library-based, met herbruikbare componenten. Die zijn allemaal gebaseerd op Angular Material en Typescript voor de functionaliteiten en Bootstrap voor de styling, even kort door de bocht. Op basis van herbruikbare componenten werken is wel een beetje wat verwacht wordt van een modern systeem.

Hoe is de sfeer in het team, of liever gezegd: in het bedrijf?

Ja echt top! Thuiswerken mag enzo, maar ik ben het liefst gewoon vijf dagen op kantoor. Het is hard werken, maar als je dat samen doet werkt het gewoon motiverend. We weten allemaal waarvoor we het doen, en dat weten we ook van elkaar. Dus iedereen is supergemotiveerd om z'n best te doen.

Waarvoor doe je het dan?

Voor de huisarts! En natuurlijk alle zorgverleners rondom de huisarts. Die willen patiënten zo goed mogelijk helpen, en die hebben onze applicaties nodig om dat te doen. Het is heel belangrijk dat we dat goed doen! Maar eigenlijk is het ook gewoon gaaf om te weten dat zoveel huisartsen werken in een applicatie waaraan ik mee-ontwikkel. Heb stiekem even bij mijn eigen huisarts gespiekt en die werkte helaas niet met HealthConnected. Nog niet, haha.

Ik zag een kleine trofee op je bureau staan… ? Waar is die voor?

Haha, ja dat is de tafeltennistrofee. Tijdens de lunch dagen we elkaar vaak uit voor een potje. De winnaar mag de trofee overnemen, en zo gaat de beker van bureau naar bureau.

En ben je een beetje goed?

Haha, nou… ik denk dat ik wel okee kan tafeltennissen. Ik ben in ieder geval heel competitief, zeker in de enkels. We dubbelen ook wel, maar dat is meer voor de lol.

Wat zou je nog willen leren, of wat zijn je ambities?

Het lijkt me heel gaaf om meer backend-ervaring op te doen, om zo naar full-stack te gaan. Uiteindelijk wil ik misschien wel Team Lead of Product Owner worden.

Dank je voor je tijd en je verhaal Sten. Nu mag je weer aan het werk.

Haha, top, jij ook bedankt.

Geschreven door

HealthConnected, Redactie

Meer publicaties door HealthConnected  >
HealthConnected
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen