Hi Ben. Nu HealthConnected haar vijfjarig jubileum viert, vier jij dat ook toch?

Ja, dat klopt. Ik ben er vanaf het begin bij, en inmiddels onderdeel van het meubilair kun je wel zeggen.

1. Hoe ben je betrokken geraakt bij HealthConnected? Wat is je achtergrond?

Voordat ik bij HealthConnected kwam werken ben ik jarenlang werkzaam geweest in de mediawereld, als software engineer. Daar heb ik gebouwd aan een IT-platform zodat ondernemers zelf hun media (zoals advertenties, tv-spots, radiospots, red.) konden boeken. Toen ik bij HealthConnected kwam werken moest ik even omschakelen: in plaats van dat je iets ontwikkelt voor een commerciële setting moest ik dat opeens in een maatschappelijk-gedreven setting. Dat was ook precies hetgeen wat mij aantrok aan HealthConnected; het idee dat je iets kunt bijdragen aan een hoger doel.

2. Wat vond je in de afgelopen vijf jaar de grootste uitdaging in jouw tijd bij HealthConnected, en hoe heb je (of hebben jullie) dat aangevlogen?

Ik heb met verschillende uitdagingen te maken gekregen. In het begin moest ik in mijn rol als Lead Developer de groep developers samenbrengen en vormen tot een hecht team. Ons team zat (en zit nog steeds) verdeeld over twee locaties: een in Alkmaar en een in Zoetermeer. Dit betekende, zeker toen, dat ik meerdere keren in de week naar Zoetermeer moest rijden. Het idee dat we toffe dingen aan het maken zijn moest gaan leven. Dat hield in dat we in het begin de juiste keuzes moesten maken en daar vol overtuiging mee door moesten gaan. Ik zei vaak “We moeten linksaf om de juiste redenen, niet alleen  omdat rechtsaf fout is”.

3. Wat was voor jou de belangrijkste mijlpaal in je afgelopen vijf jaar bij HealthConnected? Waar ben je het meeste trots op?

Vanaf het begin van HealthConnected heb ik veel met Paul (Witteman, onze algemeen directeur, red.) gesproken over het idee van een "HC platform": een overkoepelend, alomvattend en integraal platform voor de huisartsenzorg en daarbuiten. Dat bestond toen nog uit een enkele applicatie.

In de maanden daarna hebben we onze plannen uitgebreid uitgeschreven en twee jaar later hadden we een applicatie voor huisartsenposten uitgerold. Een jaar daarna gingen de eerste praktijken met onze applicatie voor huisartspraktijken live. Dat we dit als team met elkaar in zo'n tijd voor elkaar hebben gebokst was niet alleen een enorme uitdaging, maar ook een van de prestaties waar ik het meeste trots op ben.

4. Waar kijk je het meeste naar uit in de (nabije) toekomst wat HealthConnected als bedrijf, als platform of de applicaties betreft?

Ik denk dat ik het meeste uitkijk naar de oplevering van ons patiëntportaal: een applicatie voor de patiënt. Elke betrokkene bij de zorgvraag hebben we dan ontsloten in ons platform. Dan is het cirkeltje rond. Wanneer het portaal wordt opgeleverd? We zijn er heel hard mee aan het werk. Dus op basis daarvan zou ik zeggen: binnenkort, haha.

5. Wat moet in de komende vijf jaar absoluut hetzelfde blijven binnen het bedrijf? Wat moet de komende vijf jaar absoluut veranderen?

De sfeer, de korte lijntjes en het teamgevoel wat we door het hele bedrijf hebben moet absoluut hetzelfde blijven. Wat van mij mag veranderen is  de zelfverzekerdheid van ons als bedrijf. Ik zeg vaak “Wij zijn de softwarebouwers” en denk dat wij als team er nog meer van overtuigd moeten zijn dat wij verstand van zaken hebben en de juiste beslissingen kunnen maken. Zoals Apple ooit besloot om de 3,5mm audio jack te verwijderen van hun iPhones, wat voor de nodige ophef zorgde, is dit vandaag de dag heel gewoon en kan er zeker gezegd worden dat dit een goede beslissing is geweest.

Geschreven door

HealthConnected, Redactie

Meer publicaties door HealthConnected  >
HealthConnected
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen