De start van de dag

In de luwte van de vroege donderdagochtend kwamen we aan op de parkeerplaats van het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met de hoeveelheid apparatuur en andere stand-benodigdheden in onze kofferbak realiseerden we ons al snel dat we meerdere malen zouden moeten lopen van auto naar congresgebouw. Tijdens het uitladen van onze rolbanieren merkte ik een afwijkende vorm tussen alle geparkeerde auto's: een golfkarretje. Ik besloot de vriendelijk-ogende chauffeur aan te spreken.

"Goedemorgen meneer. Zou u ons misschien een handje kunnen helpen met onze spullen?"
"Maar natuurlijk mevrouw. Daarom ben ik hier", glimlachte de man.

Dat scheelde een paar keer lopen! Met al onze stand-apparatuur ingeladen en met mij achterop (er was helaas geen plek meer voor Evert) gonsden we over de parkeerplaats naar de ingang van het congrescentrum. Een prima begin van de dag.

Het congres

Eenmaal binnengekomen hadden we onze stand vrij snel staan. Rond half negen kwamen de eerste bezoekers van het congres binnen. Het beloofde een druk programma te worden, maar tijdens de pauzes hoopten we genoeg aanspraak te hebben.

Voordat het programma zou beginnen om half tien kwamen er al meerdere bekenden naar ons toe: triagisten met wie we al eerder contact hebben gehad omdat ze werken met ons platform. Het was verfrissend en interessant om hen in een andere context dan op de huisartsenpost te spreken. Gedurende de dag en voornamelijk tussen de sprekers en workshops door hebben we veel mensen kunnen spreken. We vonden het erg mooi om te merken dat steeds meer mensen onze stand wisten te vinden; ook terwijl ze in hun dagelijks werk niet met ons platform werken. Langzamerhand gaat het vuurtje meer rond, en daar zijn we erg trots op!

Een compliment naar de organisatie

Zowel mijn collega Evert als ikzelf waren erg onder indruk van de aankleding en inrichting van het evenement. Het zag er erg verzorgd en professioneel uit. Als we de bezoekers mochten geloven waren de sprekers en workshops erg waardevol en inspirerend. Eenvoudige praktische zaken als stroom en internet voor de stands waren ook perfect geregeld. De catering (waar we erg dankbaar gebruik van hebben gemaakt) was gedurende de hele dag prima geregeld. We maken dan ook een buiging naar alle betrokkenen bij de organisatie. Bedankt!

Alhoewel we als standhouders niet veel met het reguliere programma te doen hadden zijn we erg blij dat er met een dusdanige organisatie een dusdanig evenement wordt neergezet. We doen ons werk omdat we allemaal hetzelfde willen: de beste zorg voor de patiënten en zorgbehoevenden. Daar is aandacht, passie en expertise voor nodig. Om dat te voeden zijn dit soort evenementen niet alleen ongelooflijk inspirerend, maar ook noodzakelijk.

Congressen als deze verbinden de mensen die dagelijks in en rondom de eerstelijnszorg werkzaam zijn. Als HealthConnected zijn wij daar helemaal voor! Verwacht ons dus ook op toekomstige edities van dit mooie event.

Tot volgend jaar!

Nicole en de golfkarchauffeur

Geschreven door

Nicole Roos, Productverantwoordelijke HAPIS

Meer publicaties door Nicole Roos  >
Nicole Roos
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen