Eerder berichtten we al over ons auditproces met betrekking tot het opstellen van beheersmaatregelen die effect hebben op de jaarrekening. Deze audit werd conform de ISAE3402-standaard Type 1 gedaan. Tijdens dat proces hebben we verklaard dat wij beleidsregels en beheersmaatregelen hebben uitgewerkt en geïmplementeerd aangaande de jaarrekening. Deze audit was het eerste deel. Het tweede deel van de audit toetst of we deze regels en maatregelen daadwerkelijk correct handhaven. Dit tweede deel wordt conform de ISAE3402-standaard Type 2 gedaan.

Van 1 juli tot 31 december 2022 hebben onafhankelijke auditors van New Day IT Risk & Assurance Services een steekproef gedaan. Uit deze steekproef kwam naar voren dat er geen enkele relevante bevinding zijn gedaan; met vlag en wimpel geslaagd dus! Dit is echter het begin: om deze verklaring te blijven behouden worden onze processen elk jaar opnieuw geaudit door onafhankelijke auditors.

Het fraaie hiervan is dat onze klanten ons platform niet opnieuw hoeven te laten beoordelen tijdens een financiële audit; dat scheelt de gebruikers van ons platform tijd en geld!

We willen hiervoor graag alle betrokkenen bedanken voor de zorgvuldigheid, inzet en succesvolle voltooiing van het gehele proces!

Geschreven door

Dieter Vorderhake, C/CISO

Meer publicaties door Dieter Vorderhake  >
Dieter Vorderhake
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen