Versnippering zorgsector benadrukt belang van samenwerking

Om de zorgsector nog beter van dienst te kunnen zijn gaan HealthConnected en Vcare &nearr de samenwerking verdiepen. HealthConnected biedt een volledig ICT-platform voor eerstelijnszorgverleners. Op het moment is HealthConnected actief in de Ketenzorg (KIS), waar vanaf 2021 een huisartsenpostsysteem (HAPIS) aan zal worden toegevoegd. In juni 2022 volgt een HIS voor de huisartsenpraktijken. Het platform biedt een geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD), aangevuld met extra opties zoals communicatie- en consultatiemogelijkheden. Ook het KIS voor multidisciplinaire samenwerking is volledig geïntegreerd in één patiëntdossier.

De integratie met het Vcare platform sluit hier naadloos op aan. Vcare biedt een cloud-telefonieoplossing die uitgebreid kan worden met verschillende applicaties. Deze applicaties zullen geïntegreerd worden in het platform van HealthConnected om zo het gebruiksgemak te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan de applicaties Reporter of Video Connect. Vooral die laatstgenoemde beeldbeloplossing wordt in toenemende mate belangrijk voor zorgprofessionals in zowel de ketenzorg als bij huisartsenpraktijken en -posten.

Meer versnippering, minder connectie

Door de versnippering van de huidige zorgmarkt werken veel zorgorganisaties binnen hun eigen technologische eilandjes, met op elk eiland weer andere methodes en technieken. Overkoepelende technologische innovaties vinden vaak geen plek, wat ertoe leidt dat de onderlinge communicatie tussen zorgprofessionals én tussen zorgprofessional en patiënt niet altijd even optimaal verloopt.
De noodzaak voor een betere samenwerking tussen zowel patiënt als zorgverlener, maar ook tussen zorgverleners onderling, wordt de laatste jaren dan ook steeds beter duidelijk.

Het is daarom niet voor niets dat Vcare Connect en HealthConnected allebei het woord 'connect' in hun bedrijfsnaam voeren. Bij beide partijen draait alles om verbinding, en met deze nieuwe samenwerking zetten we de volgende stap naar het verbeteren van verbindingen binnen de eerstelijnszorg.

Samenwerking Vcare Connect en HealthConnected

HealthConnected en Vcare streven allebei naar het creëren van innovatieve oplossingen die het werk van zorgprofessionals makkelijker maken. Daarbij staat de patiënt altijd centraal. Door het bundelen van de krachten zetten we in op het versterken én verbeteren van onze innovatieve oplossingen, om zo zorgprofessionals en patiënten optimaal te kunnen ondersteunen.

Integratie van twee platformen

Met de integratie van Video Connect kan een zorgprofessional op afstand toch persoonlijk contact met de patiënt houden via een AVG-proof beveiligde beeldverbinding, die straks rechtstreeks vanuit het HealthConnected platform kan worden opgezet. De integratie betekent ook een stap vooruit in gebruiksvriendelijkheid: de patiënt hoeft vooraf niets te downloaden, maar kan met een link via sms of e-mail de videoverbinding opzetten. Vanzelfsprekend zijn zowel HealthConnected als Vcare ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Over HealthConnected

HealthConnected biedt een software-platform voor eerstelijnszorgverleners (HIS / HAPIS / KIS).
Het platform bevat een geïntegreerd Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), aangevuld communicatie, verwijs- en consultatiemogelijkheden. Door de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en duurzaamheid voldoet de oplossing aan de wensen van zorgklanten.

Over Vcare Connect

Vcare is specialist in communicatietechnologieën, gericht op het verbeteren van werkprocessen binnen de zorg. De multichannel communicatieoplossingen optimaliseren de bereikbaarheid van zorgspecialisten, waardoor de zorgvraag altijd adequaat beantwoord kan worden. Zo blijft er meer tijd over voor het échte zorgproces.

Meer informatie?

We vertellen u graag meer over deze samenwerking en wat wij voor uw organisatie zouden kunnen betekenen. Heeft u vragen, opmerkingen of interesse in de oplossingen van Vcare Connect en HealthConnected? Neem dan contact met ons op via: 085 – 77 33 070.

Geschreven door

HealthConnected, Redactie

Meer publicaties door HealthConnected  >
HealthConnected
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen