HealthConnected beschikt over een zeer innovatief en gebruiksvriendelijk Huisarts Informatie Systeem (HIS) en HMCC biedt professionele zorg op afstand. “We hebben besloten om onze krachten te bundelen”, zegt Paul Witteman, directeur HealthConnected. “Samen kunnen we huisartspraktijken nog sneller en beter ontzorgen, zodat zij zich maximaal kunnen richten op kwalitatief goede zorg voor hun patiënten.”

Telefoonverkeer vergt veel tijd en aandacht van huisartsenpraktijken. "Vooral van de doktersassistenten. Zij komen nauwelijks nog toe aan andere taken", vertelt Patrick Eliasar, directeur van HMCC die met zijn bedrijf dé oplossing heeft voor dit probleem. "Met Zorg op Afstand nemen onze gediplomeerde zorgprofessionals een deel van de taken van huisartsassistenten over. We ontlasten hen structureel, zodat de assistenten hun kennis en expertise weer breder kunnen inzetten voor hun praktijk."

Direct inzetbaar én productief

Als de zorgprofessionals van HMCC op afstand aan de slag gaan, moeten ze eerst leren werken met het HIS van de huisartspraktijk. Het scheelt enorm veel tijd als ze al bekend zijn met een HIS. Dat is precies de reden waarom HMCC en HealthConnected besloten om een samenwerking op te zetten. Paul over deze samenwerking: "Wij leiden we de medewerkers van HMCC volledig op in het gebruik van ons HIS. Dat maakt ze direct inzetbaar én productief voor praktijken die werken met onze oplossing. Bovendien stellen we ze op de hoogte van recente updates en bieden daarvoor periodieke trainingen aan."

Huisartspraktijken profiteren van bundeling van krachten

In steeds meer regio's in Nederland kiezen huisartspraktijken collectief voor de innovatieve HIS-oplossing van HealthConnected. Deze praktijken profiteren dus optimaal van de samenwerking tussen HMCC en HealthConnected. Die samenwerking gaat overigens verder dan alleen de snelle inzetbaarheid van de professionals van HMCC. Patrick: "Omdat we in steeds meer verschillende praktijken werken met het HIS van HealthConnected, doen we veel gebruikerservaring op. Die ervaringen delen we met HealthConnected zodat zij hun HIS steeds verder kunnen optimaliseren. Daar plukken alle huisartspraktijken de vruchten van."

Andersom komt HealthConnected veel bij praktijken over de vloer om hun HIS te installeren en onderhouden. Paul: "Wij zien het direct als een praktijk een tekort heeft aan mankracht. We brengen de diensten van HMCC dan onder de aandacht zodat zij het capaciteitsprobleem acuut kunnen oplossen met Zorg op Afstand. Zo profiteren huisartspraktijken van onze gezamenlijke kracht."

Samen op het NHG-congres

HealthConnected en HMCC voelen allebei dezelfde urgentie en verantwoordelijkheid om de eerstelijnszorg in Nederland zo goed en efficiënt mogelijk te ondersteunen. Door de bundeling van krachten zijn ze in staat om huisartspraktijken nog beter en sneller te ontzorgen zodat er meer tijd en aandacht overblijft voor kwalitatief goede zorg voor patiënten. HealthConnected en HMCC vertellen graag over hun nieuwe samenwerking op de informatiemarkt van het NHG-Congres op 15 maart in Den Bosch.

Voor meer informatie over het NHG-congres: bekijk deze pagina.

Geschreven door

HealthConnected, Redactie

Meer publicaties door HealthConnected  >
HealthConnected
Link gekopieerd!
Gerelateerde onderwerpen